söndag 26 september 2010

Konstnärernas höstsalong

För ett år sedan öppnade Kistamässan hostsalong.se mitt i värsta influensaoron. Nu har konstnärerna återigen själva fått visa sina verk på en egen mässa. Det är i mina ögon just detta som är det fina med konstmässan i Kista att du får träffa dem som skapat verken.

Glasakademin huserade i entrén och överraskade med "virkat glas" signerat Ditte Johansson. Vidare minns jag en underbart överfull monter av naivt lekfulla oljemålningar av Edgar Mattias Saving. Inbjudande målningar av Ann Louise Bäckström och Karin EE von Törne Haerns vilsamma stilleben på svart bakgrund.... Torkel Dahlstedts ångestfyllda uppbrända tändstickor fick mig att le och Martin Heaps konstkameleont var bara så fin. Framför denna tavla föreställande en burk Campbells satt en snidad kameleont som rakt framifrån försvann helt i burkens färger.
Nadezda Streltsovas utsökta tavlor med ballerinor och blommor var underbart ljuva och Lars Östling imponerar med sina fotografiska porträttmålningar och naturakvareller så mjuka att man riktigt känner Fårösanden mellan tårna.
Michael Wahrbys "rambrytande" litografier på bl a pentamotorn var oerhört fina och Anette Berglund hade fin rakubränd keramik i sin monter. Överraskar gör Ludmila Lagesson-Andrasko med sina poetiskt filosofiska verk i matematikens tecken.
Stephen Conroys vilt och akvarellistiskt tuschade vita ark stack dramatiskt ut från det övriga och Alf Woxneruds färgstarka och tokroliga katter glömmer jag inte.

1 kommentarer:

Jan-Adam sa...

Hej.

Jag skriver till er just för att jag söker konstnärliga eldsjälar som känner för att brinna för ett nytt projekt kalla "Vykort och konst".

Projektet går ut på att vi skall publicera diverse konstnärer på bloggen "Vykort och konst" och sedan skapa vykort av utvalda och sälja i en e-butik. vi hoppas, om detta blir en hit, kunnat ha tagit ett steg närmre att ha gett konsten ett större allmänt värde.

Vi ses om ni är de eldsjälar som vill hjälpa till att driva projektet vidare.

Mvh
Jan-Adam
http://vykortochkonst.blogg.se
http://www.facebook.com/vykortochkonst

Skicka en kommentar